Jimbolia , Aşezare geografică şi acces în oras

 

 

Totem

Pe harta Romaniei, orasul Jimbolia formeaza un punct de frontiera pe hotarul apusean al tarii, spre Yugoslavia, intravilanul orasului aflandu-se la o departare de 1-1,5 km de granita. Pe harta, aceasta asezare se prezinta ca si cum orasul ar fi asezat intr-o punga, respectiv un cecum format de acest hotar conventional, care prin urmare,inconjoara orasul din trei parti: la rasarit, la miazazi si la apus, lasandu-l in legatura cu tara numai spre N si NE.
Accesul în Jimbolia se poate face pe sosea, pe drumul national DN59A, fiind amplasat la 43 km de Timisoara, oras resedinta a judetului Timis. Drumul national 59A traverseaza orasul si ajunge în Vama Rutiera Jimbolia.

O alta poarta de acces în Jimbolia este în partea de nord, drumul national 59C care face legatura cu orasul Sânnicolau Mare si Vama Cenad, si tot în nord, drumul judetean catre localitatea Lovrin.

Pentru traficul feroviar, Jimbolia este legata de Timisoara printr-o cale ferata în lungime de 39 km. De asemenea, prin Jimbolia, reteaua de cale ferata a României este conectata la reteaua Yugoslaviei.

VisitJimbolia.ro


Marime text

12 | 16 | 18 | 20

G.A.L Banat West

Publicații

JimboBlog