Proiect pentru sistemul de alimentare cu apă şi canalizare din Jimbolia
— 25/02/2011 0 152Proiect de 118.871.000 Euro pentru sistemul de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Timiş
Jimbolia este cobeneficiar al finanţării. Primarul Kaba Gábor a fost prezent la semnarea contractului de finanţare
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a semnat joi, 24 februarie, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale beneficiare, patru contracte de investiţii în infrastructura de mediu, finanţate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial ‘Mediu’, în valoare de 288 milioane euro.
Contractele de finanţare vizează modernizarea sistemului de termoficare din municipiul Botoşani, sistemul de apă/apă uzată din judeţele Buzău şi Timiş şi managementul integrat al deşeurilor în judeţul Neamţ. « În momentul de faţă, România este pe locul întâi la semnarea şi aprobarea proiectelor mari de infrastructură şi putem să ne mândrim cu acest lucru. Avem proiecte aprobate în valoare de 3,8 miliarde de euro şi proiecte semnate în valoare de 3,4 miliarde euro. Deja , din punct de vedere al agendei pe 2007-2011 ne încadrăm în previziuni, şi chiar le vom depăşi în ceea ce priveşte semnarea contractelor. Cu toate acestea, cea de-a doua fază, a implementării şi a absorbţiei fondurilor, ce intră în responsabilitatea autorităţilor locale, lasă încă de dorit. Ne preocupă ce se întâmplă în acest domeniu unde nu suntem mulţumiţi. Pentru acest lucru, fac un apel la responsabilii din autorităţile locale de a se informa, a colabora pentru a nu repeta greşelile celor care au licitat în perioada trecută şi să înceapă investiţiile cât mai repede », a declarat Ministrul Mediului şi Pădurilor.
Proiectele pentru judeţul Timiş, « Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş » , de 118,8 milioane euro, fără TVA, vizează extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare.
Durata de implementare a proiectului este de 46 de luni, până în anul 2014, şi el vizează, în principal, îmbunătăţirea calităţii apei şi accesul la infrastructura de apă şi canalizare, prin furnizarea unor servicii de alimentare cu apă şi canalizare în conformitate cu practicile şi politicile UE în domeniu, în majoritatea zonelor urbane.
Aproape 160.000 de locuitori din zonele Timişoara (inclusiv Sânmihaiu Român), Jimbolia, Deta, Sânnicolau Mare, Buziaş, Recaş, Gătaia, Făget, Ciacova şi Săcălaz, vor beneficia de aceaste investiţii.